Göl-Dere
Eğer bulunduğunuz yerde göl veya dere var ise burada yüzerken dikkatli olmalısınız. Bu yerler güzel olsa bile tehlikeli olabilir. Kıyıdayken sığı görünse bile aniden derinleşebilir. Ayrıca göller içinde keskin taşlar ve kırık şişe parçaları barındırabilir. Bu yüzden ayaklarınızı koruyacak deniz ayakkabısı giymelisiniz ve her zaman için bir büyüğün gözetiminde yüzmelisiniz.
Yabani otlar da iyi bir yüzücüyü bile tuzağa düşürebilir. Eğer panik yapar ve kendinizi hızla çekerseniz daha fazla düğümlenebilirsiniz.Bunun yerine yavaşça kollarınızı ve bacaklarınızı sallayıp otlardan kurtulmaya çalışın yada yardım çağırın.
Eğer sandalla geziyorsanız can yeleği giymeyi unutmayın. İyi bir yüzücü olsanız bile sandalın devrilmesine sebep olacak birşey olabilir.
Plaj
Plajda güneşli bir güne karşı koymak çok zordur. Kim suda oynamak, kumdan kaleler yapmak istemez ki? Fakat sakin ve huzurlu görünse bile deniz tehlikeli olabilir. Denizin gücünü hiçbir zaman hafife almayın. Deniz havuz gibi değildir. Çok büyük olduğu için başınız belaya girdiğinde görülebilmeniz zordur. Akıntılar çok kuvvetlidir ve yüzücüleri onlar bile anlamadan kıyıdan sürüklerler. Eğer akıntıya kapılırsanız kesinlikle akıntıya karşı yüzmeyin. Bunu yerine akıntıya paralel olarak yüzüp,akıntının durduğu yerden itibaren kıyıya geri dönün.
Su Parkları
Bazı su parklarının dalgalı havuzları vardır. Eğer cankurtaran varsa ona, yoksa yetkili birisine havuzun yüksekliğini sorup öğrenin veya işaretlere bakın.
Suda Güvenlik
Balıklar suda yaşamaya elverişlilerdir fakat insanların nefes almak için havaya ihtiyaçları vardır. İnsanların ciğerlerine çok fazla su gittiğinde boğulurlar. Çünkü bu durumda ciğerler beyne ve vücuda yeteri kadar oksijen taşıyamazlar. Boğulma,14 yaşın altındaki çocuklar arasında ikinci büyük ölüm sebebidir. Boğulma çok çabuk gerçekleşen bir durumdur (bazen kafanız suyun altına girdikten 2 dakika sonra bile gerçekleşebilir) ve genellikle birisinin yardım etmesi için çok az bir zaman vardır. Birçok boğulma çocukların yanlışlıkla havuza düşmesiyle gerçekleşiyor. Fakat kazalar her yerde olabilir bunun için de suda güvenli olmayı bilmeniz gerekiyor.
Tavsiyeler
-Sizin için güvenli olan bir derinlikte yüzün
-Eğer yüzme öğreniyorsanız sığı yerlerde kalın.
-Radyo ve diğer elektrikli aletleri havuzdan uzak tutun.
-Kaza yada yaralanmalara karşı her zaman bir arkadaşınızla yüzün.
-Alkol kullanan insanların havuza girmesine engel olun.
-Herzaman için yemekten sonra 30 dakika bekleyin.
-Eğer hasta yada yorgunsanız yüzmeyin.
-Eğer yağmur yağıyor,gök gürüldüyor veya şimşek çakıyorsa havuzdan uzak durun.
-Havuzun çevresindeki ıslak alanlarda koşmayın.
-İnsanları ittirmeyin.Yanlışlıkla onlara yada kendinize zarar verebilirsiniz.
-Yüzerken sakız çiğnemeyin,birşey yemeyin çünkü tıkanabilirsiniz.
-Havuz kurallarına her zaman uyun.
-Uyarı bayraklarını ve tehlike işaretlerini kontrol edin.
-İskeleden ve dalış platformlarından biraz uzakta yüzün.
-Eğer kıyıdan uzakta yüzüyorsanız aynı yolu geri döneceğinizi hesaba katın.
-Hiç kimsenin sizi zor bir duruma sokmasına izin vermeyin.
-Şakadan tehlike varmış gibi yapıp yardım çağırmayın.
-Yanlız yüzmeyin.
-Plajda cam şişe bulundurmayın.
-Eğer yüzme bilmiyorsanız can yeleği giyin.
-Su kayağı yapmaya başlamadan önce bütün açıklamaları okuyun. Yeterince uzun olduğunuzdan, yaşınızın uyduğundan ve suda kaymanızı problem yapacak herhangi bir ilaç tedavisi görmediğinizden emin olun.
-Su kayağında önünüzdeki kişiyi güvenli pozisyona geçene kadar bekleyin.
-Her zaman yüzünüz yukarı gelecek şekilde kayın.
Yüzme Havuzları
Havuza dalmak ve güneşin altında eğlenmekten daha iyi ne olabilir? Ama havuz kenarlarının ve altının betondan veya sert madelerden yapıldığını asla unutmayın.Kaymak yada düşmek acı verici ve tehlikeli olabilir. Havuzun kenarlarındaki rakamlar dikkatinizi çekti mi? Bunlar derinlik işaretleridir ve size havuzun derinlik ölçüsünü verir. Bunlara havuza atlamadan önce bakmalısınız ve unutmayın sadece dalış platformundan atlamalısınız. Bir büyüğünüz suyun yeterince derin olduğunu söylemediği sürece havuzun kenarından dalmamalısınız. Su düşündüğünüzden de sığ olabilir. Eğer dibe vurursanız boynunuzu incitebilirsiniz. Havuzun su sıcaklığını dalmadan önce test edin çünkü soğuk su vücudunuzu sarsıp kan basıncınızı ve kalp atışlarınızı yükseltebilir. Bağırmak için yanlışlıkla ağzınızı açıp su yutabilirsiniz. Ayrıca soğuk su kaslarınızı yavaşlatıp yüzmeyi zorlaştırır.